Cilj projekta

Unaprjeđenje svijesti mladih o zagađenosti zraka u FBiH

Aktualnosti

Srednja škola za saobraćaj i komunikacije Sarajevo - Amasadori čistog zraka

Srednja škola za saobraćaj i komunikacije Sarajevo - Amasadori čistog zraka

Ned, 26. Jan. 2020.

U sklopu projekta "Ambasadori čistog zraka", 26.12.2019., predstavnici Udruženja Eco Active Narura su posjetili Srednju školu za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu, te u trajno vlasništvo školi ustupili mjerne stanice za mjerenje količine SO2 i čađi u zraku kao i laboratorijski pribor za rad mjernih stanica.
Ovom posjetom je završeno ustupanje mjernih stanica svim školama obuhvaćenih projektom "Ambasadori čistog zraka"

Ambasadori čistog zraka u Srednjoškolskom centru Vogošća

Ambasadori čistog zraka u Srednjoškolskom centru Vogošća

Uto, 24. Dec. 2019.

U sklopu projekta "Ambasadori čistog zraka", 24.12.2019., predstavnici Udruženja Eco Active Narura su posjetili Srednjoškolski centrar u Vogošći, te u trajno vlasništvo školi ustupili mjerne stanice za mjerenje količine SO2 i čađi u zraku kao i laboratorijski pribor za rad mjernih stanica.

"Ambasadori čistog zraka" u Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn

Čet, 19. Dec. 2019.

U sklopu projekta "Ambasadori čistog zraka", 18.12.2019., predstavnici Udruženja Eco Active Narura su posjetili Srednju školu za okoliš i drvni dizajn u Sarajevu, te u trajno vlasništvo školi ustupili mjerne stanice za mjerenje količine SO2 i čađi u zraku kao i laboratorijski pribor za rad mjernih stanica.

Specifični ciljevi

Upoznavanje sa procesima u okolišu, uzrocima, posljedicama, prevenciji i ulozi pojedinca i društva na zagađenje okoliša, te razvijanje senzibiliteta za saradnju i povezivanje te razvijanje društvenih i humanističkih vrijednosti

Usvajanje praktičnih znanja o načinima mjerenja zagađenja i prenošenje usvojenih znanja na slijedeće generacije učenika

Kontinuirana informisanost o zagađenju zraka u 6 gradova FBiH, što će se postići postavljanjem mjenim manuelnim stanicama za praćenje koncentracije sumpordioksida i čađi na fiksnim lokacijama u 10 škola škola i animiranjem javnosti putem Web i Facebook stranice i medijskih objava.

Kampovi

Tuzlanski kanton

Tuzlanski kanton

Ned, 13. Okt. 2019.

Edukativno-ekološki kamp „Ambasadori čistog zraka“ za učenike srednjih škola sa poručja Tuzlanskog kantona održan je od 11.10.2019 do 13.10.2019 u hotelu „Staza“ na Bjelašnici, u organizaciji Udruženja Eco Active Natura, pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša F BiH.

Zeničko - dobojski kanton

Zeničko - dobojski kanton

Ned, 06. Okt. 2019.

Edukativno-ekološki kamp „Ambasadori čistog zraka“ za učenike srednjih škola sa poručja Zeničko-dobojskog kantona održan je od 04.10.2019 do 06.10.2019 u hotelu „Staza“ na Bjelašnici, u organizaciji Udruženja Eco Active Natura, pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša F BiH.

Kanton Sarajevo

Kanton Sarajevo

Ned, 29. Sep. 2019.

Prvi Edukativno-ekološki kamp „Ambasadori čistog zraka“ za učenike srednjih škola sa poručja Kantona Sarajevo održan je od 27.09.2019 do 29.09.2019 u hotelu „Staza“ na Bjelašnici, u organizaciji Udruženja Eco Active Natura, pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša F BiH.